Trinkwasser

S 1 dalším podpisem ve věci výstavby čističky odpadních vod v Apulii

E. P.
  1. Launched 14/01/2020

Předkladatel petice uvádí, že odpadní voda z apulských měst Manduria a Sava se svádí do čističky, která se nachází méně než pět kilometrů do apulského pobřeží a z níž se voda vypouští do moře. Nouzová drenážní nádrž je napojena na turistický přístav a pláž. V blízkosti nádrže se nachází přírodní rezervace. Předkladatel je znepokojen zhoršením kvality pobřežních vod v důsledku vypouštění odpadních vod do moře. Pokládání odpadních potrubí na vzdálenost více než 30 km kromě toho ničí středomořskou vegetaci, vinice a olivové háje. Ačkoliv dosud nebyl předložen závěrečný projekt, stavební práce na čističce odpadních vod již byly zahájeny. Předkladatel vyzývá k zastavení projektu a k nalezení řešení, které bude mít nízká environmentální rizika a omezený dopad.

Thank you for your support, E. P.