Bauvorhaben

от името на Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin, относно предполагаеми нередности в проект, финансиран от Кохезионния фонд на ЕС  

Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
1 Supporter 1 in Europäische Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched December 2019
  2. Collection yet 8 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителят на петицията заявява, че Фондът за околна среда и енергийна ефективност в Хърватия е приел заявлението за проект относно град Солин и го е одобрил, въпреки факта, че този проект не е в съответствие с препоръките относно размерите и стойността на проектите. Според вносителя на петицията местоположението на площадката за рециклиране в представения проект е неподходящо: до две детски площадки и място за спортни клубове. В допълнение, гражданите не са били информирани за избора на местоположение и не са могли да участват в обществения дебат, защото местните органи произволно, без да се консултират с експерти, са избрали това местоположение. Петицията от граждани, подкрепена от 498 подписа – повече от 70% от възрастните в това населено място – с искане за преместване на площадката за рециклиране на друго, по-подходящо място (има още 5 – 6 други подходящи места в града) е отхвърлена.

Thank you for your support, Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now