Bauvorhaben

U ime Građanske inicijative za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin, o navodnim nepravilnostima u projektu koji se financira sredstvima Kohezijskog fonda EU-a 

Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in European Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched 19/12/2019
  2. Collection yet 10 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositelj predstavke navodi da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Hrvatskoj prihvatio realizaciju projekta koji se odnosio na grad Solin i odobrio ga unatoč činjenici da taj projekt nije bio u skladu s preporukama o dimenzijama i vrijednosti projekata. Prema mišljenju podnositelja predstavke, lokacija reciklažnog dvorišta predloženog projekta nije prikladna: nalazilo bi se pored dva dječja igrališta i sportskog kluba. Osim toga, građani nisu bili obaviješteni o odabiru lokacije te nisu mogli sudjelovati u javnoj raspravi jer su lokalne vlasti proizvoljno, bez savjetovanja sa stručnjacima, odabrale tu lokaciju. Odbijena je predstavka građana koju je potpisalo 498 ljudi, odnosno preko 70 % odraslih osoba u tom naselju, kojom se traži premještanje reciklažnog dvorišta na drugu, prikladniju lokaciju (postoji 5-6 drugih prikladnih lokacija u gradu).

Thank you for your support, Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now