Bauvorhaben

Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched December 2019

Peticijos pateikėjas teigia, kad Aplinkos ir energijos vartojimo efektyvumo fondas Kroatijoje priėmė paraišką dėl projekto, susijusio su Solino miestu, ir ją patvirtino, nors šis projektas neatitinka rekomendacijų dėl projektų apimties ir vertės. Peticijos pateikėjo nuomone, atliekų perdirbimo aikštelės, kuria ketinama naudotis įgyvendinant pateiktą projektą, vieta yra netinkama – šalia dviejų vaikų žaidimų aikštelių ir sporto klubo teritorijos. Be to, piliečiai apie pasirinktą vietą informuoti nebuvo ir negalėjo dalyvauti viešoje diskusijoje – ją savavališkai ir nepasitarusios su ekspertais pasirinko vietos valdžios institucijos. Piliečių peticija su 498 parašais – o tai daugiau nei 70 proc. šioje gyvenvietėje gyvenančių suaugusio amžiaus asmenų – kuria atliekų perdirbimo aikštelę prašyta perkelti į kitą, tinkamesnę vietą (mieste yra penkios šešios kitos tinkamos vietos), buvo atmesta.

Thank you for your support, Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin