Bauvorhaben

Ki jo v imenu združenja vlaga Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin, vlaga Gimosss Solin, državljan Hrvaške  

Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
1 Supporter 1 in Europäische Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched December 2019
  2. Collection yet 8 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Vlagatelj peticije trdi, da je hrvaški sklad za okoljsko in energetsko učinkovitost sprejel vlogo za projekt o mestu Solin in jo odobril, čeprav ta projekt ni v skladu s priporočili o obsegu in vrednosti projektov. Po njegovem mnenju lokacija obrata za recikliranje pri predloženem projektu ni ustrezna: je namreč blizu dveh otroških igrišč in vadbišč športnega kluba. Poleg tega državljani niso bili obveščeni o izboru lokacije in niso mogli sodelovati v javni razpravi, saj so lokalni organi samovoljno in brez posvetovanja s strokovnjaki izbrali lokacijo. Peticija s 498 podpisi – kar predstavlja več kot 70 % odraslih v tem kraju –, s prošnjo za preselitev obrata za recikliranje na drugo, ustreznejšo lokacijo (v kraju je 5 ali 6 drugih ustreznih lokacij) je bila zavrnjena.

Thank you for your support, Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now