Bauvorhaben

Ki jo v imenu združenja vlaga Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin, vlaga Gimosss Solin, državljan Hrvaške

Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched December 2019

Vlagatelj peticije trdi, da je hrvaški sklad za okoljsko in energetsko učinkovitost sprejel vlogo za projekt o mestu Solin in jo odobril, čeprav ta projekt ni v skladu s priporočili o obsegu in vrednosti projektov. Po njegovem mnenju lokacija obrata za recikliranje pri predloženem projektu ni ustrezna: je namreč blizu dveh otroških igrišč in vadbišč športnega kluba. Poleg tega državljani niso bili obveščeni o izboru lokacije in niso mogli sodelovati v javni razpravi, saj so lokalni organi samovoljno in brez posvetovanja s strokovnjaki izbrali lokacijo. Peticija s 498 podpisi – kar predstavlja več kot 70 % odraslih v tem kraju –, s prošnjo za preselitev obrata za recikliranje na drugo, ustreznejšo lokacijo (v kraju je 5 ali 6 drugih ustreznih lokacij) je bila zavrnjena.

Thank you for your support, Građanska inicijativa za čisti okoliš MO Srednja Strana, Solin