Gesundheit

O nerovnakom prístupe aragónskeho zdravotníctva k časti jeho zamestnancov

Belen Moreno Solano
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

Predkladateľka petície odsudzuje diskrimináciu, ktorej je vystavená časť pracovníkov aragónskeho zdravotníctva (pracovníci manažmentu a služieb a personál odbornej prípravy zdravotníckych pracovníkov) od roku 2010, keď boli uznaní ako pracovníci tretej úrovne profesionálnej kariéry, ale na rozdiel od absolventov vysokých škôl a zdravotníckych škôl nedostávajú príplatok k mzde. Predkladateľka petície sa domnieva, že neexistuje žiadne objektívne a primerané odôvodnenie stavu, keď absolventi zdravotných a vysokých škôl dostávajú príplatok za tretí stupeň profesionálnej kariéry, ale odborní pracovníci iných kategórií, ktorí dostávajú aj podstatne nižšiu mzdu, nedostávajú príplatok za túto tretiu úroveň profesionálnej kariéry. Jediný objektívny rozdiel spočíva v tom, že patria do inej platovej triedy s nižšou mzdou.

Thank you for your support, Belen Moreno Solano