Gesundheit

Belen Moreno Solano
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

Vlagatelj peticije obsoja diskriminacijo nekaterih zdravstvenih delavcev v zdravstveni službi v Aragoniji (vodstveni delavci, osebje storitvenih služb ter osebje za strokovno usposabljanje na področju zdravstva), saj jim je od leta 2010 priznana tretja poklicna stopnja, vendar v nasprotju z diplomanti in zdravstvenimi diplomanti še vedno niso plačani zanjo. Vlagatelj peticije meni, da ni objektivne in razumne utemeljitve, zakaj diplomanti na področju zdravstva in drugi diplomanti prejemajo plačilo za tretjo poklicno stopnjo, ne pa tudi strokovnjaki iz različnih kategorij, ki prejemajo tudi bistveno nižje plače. Edina objektivna razlika je, da spadajo v drugo zakonsko določeno kategorijo z nižjimi plačami.

Thank you for your support, Belen Moreno Solano