Gesundheit

Aragóniai egészségügyi szolgálat munkavállalóinak egy részével szembeni egyenlőtlen bánásmódról

Belen Moreno Solano
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

A petíció benyújtója kifogásolja az aragóniai egészségügyi szolgálat munkavállalóinak egy részével (vezetőség és szolgáltatási alkalmazottak, valamint az egészségügyi szakemberek képzése területén dolgozók) szembeni, 2010 óta fennálló megkülönböztetést, mivel attól az évtől kezdve harmadik szintű szakembernek ismerték el őket, azonban a diplomásokkal és az egészségügyi végzettséggel rendelkezőkkel ellentétben még mindig nem ismerték el azt a fizetésükben. A petíció benyújtója úgy véli, hogy nincs objektív és észszerű indoka annak, hogy míg az egészségügyi végzettséggel rendelkezők és a diplomások a szakmai pályafutás harmadik szintjének megfelelő juttatásokat kapnak, a más kategóriákba tartozó szakemberek, akik lényegesen alacsonyabb fizetést is kapnak, nem kapják meg a szakmai karrier e harmadik szintjének megfelelő javadalmazást. Az egyetlen objektív különbség, hogy alacsonyabb fizetésű, eltérő munkavállalói kategóriába tartoznak.

Thank you for your support, Belen Moreno Solano