Gesundheit

Ve věci nerovného přístupu aragonských zdravotnických služeb k části zaměstnanců

Belen Moreno Solano
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

Předkladatel petice odsuzuje diskriminaci, které je od roku 2010 vystavena část pracovníků aragonských zdravotnických služeb. Jedná se o vedoucí pracovníky, pracovníky ve službách a personál zajišťující odbornou zdravotnickou přípravu. Ačkoli bylo v roce 2010 uznáno, že dosáhli třetího stupně profesní kariéry, neprojevilo se to na rozdíl od absolventů vysokých a zdravotnických škol v jejich platech. Předkladatel se domnívá, že neexistuje žádné objektivní a rozumné zdůvodnění toho, že absolventi vysokých a zdravotnických škol pobírají odměnu za to, že dosáhli třetího stupně profesní kariéry, zatímco odborní pracovníci jiných kategorií, kteří mají rovněž podstatně nižší mzdy, tuto odměnu za dosažení třetího stupně profesní kariéry nedostávají. Jediný objektivní rozdíl spočívá v tom, že patří do jiné zákonem dané kategorie s nižším platem.

Thank you for your support, Belen Moreno Solano