Gesundheit

O nepravednosti u pogledu nejednakog postupanja aragonske zdravstvene službe prema dijelu njezinih radnika

Belen Moreno Solano
  1. Launched 16/10/2019
  5. decision

Podnositeljica predstavke osuđuje diskriminaciju nad radnicima aragonske zdravstvene službe (upravljačko i uslužno osoblje te osoblje zaduženo za osposobljavanje zdravstvenih radnika) koja traje od 2010., jer su te godine priznati kao stručni skrbnici treće razine, a za razliku od nedavno diplomiranih i onih s diplomom u području zdravstva im ta kvalifikacija nije odražena u plaći koju primaju. Podnositeljica predstavke smatra da ne postoji objektivno i razumno opravdanje za to da, iako su osobe s diplomom i nedavno diplomirani u području zdravstva plaćeni za treću profesionalnu razinu, zdravstveni radnici različitih kategorija, koji između ostaloga primaju znatno niže plaće, ne primaju naknadu koja odgovara toj trećoj profesionalnoj razini. Pritom je jedina objektivna razlika u činjenici da pripadaju različitoj zakonskoj kategoriji s nižim plaćama.

Thank you for your support, Belen Moreno Solano