Gesundheit

относно дискриминационно отношение на здравната служба на Арагон към част от нейните служители

Petitioner
262 Supporters 262 in European Union
Collection finished
  1. Launched October 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията осъжда дискриминацията, проявявана към част от служителите на здравната служба на Арагон (персонал за управление и услуги и персонал за професионално обучение) от 2010 г. насам, когато им е била призната трета степен на професионална кариера, но — за разлика от завършилите висше образование и здравни грижи — те все още не получават съответната заплата. Вносителят на петицията счита, че няма обективна и разумна обосновка за това завършилите висше образование и здравни грижи да получават възнаграждение, съответстващо на трета степен на професионална кариера, докато специалистите от различни категории, които получават значително по-ниски заплати, не получават възнаграждение за същата тази трета степен на професионална кариера. Единствената обективна разлика е, че те спадат към друга законоустановена категория с по-ниски заплати.

openPetition international