Bildung

O diskriminirajućem postupanju prema nastavnicima zaposlenima na određeno radno vrijeme upućenima u inozemstvo od strane tijela španjolske javne uprave 

G. F.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
1 Supporter 1 in European Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched 15/01/2020
  2. Collection yet 10 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositelj predstavke žali se na to da tijela španjolske javne uprave krše Direktivu 1999/70/EZ o Okvirnom sporazumu o radu na određeno vrijeme koji su sklopili ETUC, UNICE i CEEP, time što ne pokrivaju troškove upućivanja nastavnika zaposlenih na određeno radno vrijeme u inozemstvu, iako pokrivaju takve troškove za drugo nastavno osoblje koje obavlja isti posao kao upućeni nastavnici. Podnositelj predstavke smatra da postoji jasna razlika u plaći u korist zaposlenih javnih službenika, što bi moglo predstavljati povredu Direktive 1999/70/EZ. Podnositelj predstavke također se žali na nedostatak zdravstvenog osiguranja za nastavnike zaposlene na određeno radno vrijeme u zemljama izvan EU-a, kao i na činjenicu da španjolske vlasti ne organiziraju boravišne dozvole za njih te ih se smatra turistima u državi u kojoj rade. Podnositelj predstavke ističe da karijerni javni službenici imaju diplomatske putovnice i druge povlastice jer rade u inozemstvu.

Thank you for your support, G. F.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now