Bildung

G. F.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Vlagatelj peticije se pritožuje, da španska javna uprava krši Direktivo 1999/70/ES o okvirnem sporazumu o delu za določen čas, sklenjenem med ETUC, UNICE in CEEP, ker ne nosi stroškov prevoza začasnih učiteljev s pogodbo za delo v drugi državi, medtem ko te stroške plačuje drugemu pedagoškemu osebju, ki opravlja isto delo v vlogi napotenih učiteljev. Vlagatelj peticije meni, da obstaja očitna razlika v plačah v prid stalno zaposlenih javnih uslužbencev, kar lahko pomeni kršitev Direktive 1999/70/ES. Pritožuje se tudi, da začasni učitelji v tretjih državah niso zdravstveno zavarovani ter da jim španski organi ne uredijo dovoljenja za prebivanje in se ti učitelji v državah, kjer delajo, štejejo za turiste. Vlagatelj peticije opozarja, da javni uslužbenci, zaposleni za nedoločen čas, za delo v tujini prejmejo diplomatske potne liste in druge privilegije.

Thank you for your support, G. F.