Bildung

Privind tratamentul discriminatoriu aplicat profesorilor temporari din administrațiile publice spaniole care operează în străinătate

G. F.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Petiționarul reclamă faptul că administrațiile publice spaniole încalcă Directiva 1999/70/CE privind acordul-cadru cu privire la munca pe durată determinată, încheiat între CES, UNICE și CEEP, prin faptul că nu suportă cheltuielile de angajare într-o altă țară a profesorilor pe perioadă determinată, deși suportă aceste cheltuieli în cazul altor cadre didactice care prestează aceeași muncă, precum cadrele didactice detașate. Petiționarul consideră că există o diferență evidentă de remunerare în favoarea funcționarilor repartizați, lucru care ar încălca Directiva 1999/70/CE. Petiționarul mai reclamă absența asigurării medicale pentru cadrele didactice temporare în țările din afara UE, precum și faptul că autoritățile spaniole nu le organizează acestora permisele de ședere, motiv pentru care au statut de turiști în țara în care lucrează. Petiționarul subliniază că funcționarilor publici de carieră li se eliberează pașapoarte diplomatice și beneficiază și de alte privilegii deoarece lucrează în străinătate.

Thank you for your support, G. F.