Bildung

Hispaania avalikus teenistuses töötavate välismaale lähetatud ajutiste õpetajate diskrimineeriva kohtlemise kohta

G. F.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Petitsiooni esitaja kaebab, et Hispaania haldusasutused ei järgi direktiivi 1999/70/EÜ, milles käsitletakse Euroopa Ametiühingute Konföderatsiooni (ETUC), Euroopa Tööandjate Föderatsiooni (UNICE) ja Euroopa Riigiosalusega Ettevõtete Keskuse (CEEP) sõlmitud raamkokkulepet tähtajalise töö kohta, kuna nad ei kanna ajutiste õpetajate teises riigis töölevõtmise kulusid, samas kui nad katavad need kulud teiste õpetajate puhul, kes teevad sama tööd. Petitsiooni esitaja on seisukohal, et ametnike töötasud on õpetajate omadest märksa kõrgemad, millega võidakse rikkuda direktiivi 1999/70/EÜ nõudeid. Petitsiooni esitaja kaebab ka ajutiste õpetajate tervisekindlustuse puudumise üle kolmandates riikides ning asjaolu üle, et Hispaania ametiasutused ei hangi neile elamislubasid ja riigis, kus nad töötavad, loetakse neid turistideks. Petitsiooni esitaja juhib tähelepanu sellele, et alalistele ametnikele antakse diplomaatilised passid ja muud privileegid, sest nad töötavad välismaal.

Thank you for your support, G. F.