Bildung

Dėl diskriminuojančio Ispanijos viešojo administravimo institucijų elgesio su į užsienį siunčiamais dirbti laikinaisiais mokytojais

G. F.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Peticijos pateikėja skundžiasi, kad Ispanijos viešojo administravimo institucijos pažeidžia Direktyvą 1999/70/EB dėl Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC), Europos pramonės ir darbdavių konfederacijų sąjungos (UNICE) ir Europos įmonių, kuriose dalyvauja valstybė, centro (CEEP) bendrojo susitarimo dėl darbo pagal terminuotas sutartis, nes jos nepadengia dirbti kitoje šalyje pasamdytų laikinųjų mokytojų išlaidų, bet padengia kitų mokytojų, kurie komandiruojami atlikti tą patį darbą, išlaidas. Peticijos pateikėja mano, kad paskirtųjų valstybės tarnautojų darbo užmokestis akivaizdžiai palankesnis, o tai galima laikyti Direktyvos 1999/70/EB pažeidimu. Peticijos pateikėja taip pat skundžiasi dėl to, kad laikiniesiems mokytojams ne ES šalyse nesuteikiamas sveikatos draudimas, bei dėl to, kad Ispanijos valdžios institucijos nepasirūpina jų leidimais gyventi ir šalyje, kurioje jie dirba, jie laikomi turistais. Peticijos pateikėja nurodo, kad nuolatiniams valstybės tarnautojams dėl darbo užsienyje suteikiami diplomatiniai pasai ir kitos privilegijos.

Thank you for your support, G. F.