Bildung

Ve věci diskriminace dočasných učitelů, kteří jsou vysláni do zahraničí, ze strany španělských orgánů veřejné správy

G. F.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Předkladatel petice si stěžuje, že španělské orgány veřejné správy porušují směrnici 1999/70/ES o rámcové dohodě o pracovních poměrech na dobu určitou uzavřené mezi organizacemi UNICE, CEEP a EKOS tím, že nehradí náklady na vyslání dočasných učitelů zaměstnaných v jiné zemi, ačkoli tyto náklady hradí u jiných učitelů, kteří vykonávají stejnou práci jako vyslaní učitelé. Předkladatel se domnívá, že zaměstnaní státní úředníci jsou platově jednoznačně zvýhodnění, což může být v rozporu se směrnicí 1999/70/ES. Stěžuje si rovněž na to, že dočasní učitelé nejsou v zemích mimo EU odpovídajícím způsobem pojištěni a že jim španělské úřady nezařídí povolení k pobytu a v zemi, kde pracují, jsou považováni za turisty. Stálí úředníci pracující v zahraničí získají oproti nim diplomatický pas a další výhody.

Thank you for your support, G. F.