Education

O diskriminačnom zaobchádzaní s dočasnými učiteľmi vyslanými do zahraničia zo strany španielskych orgánov verejnej správy

5 supporters 5 in European Union

Collection finished

5 supporters 5 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície sa sťažuje, že španielske orgány verejnej správy porušujú smernicu 1999/70/ES o rámcovej dohode o práci na dobu určitú, ktorú uzavreli ETUC, UNICE a CEEP, tým, že nehradia náklady na vysielanie dočasných učiteľov, s ktorými bola uzavretá zmluva na prácu v inej krajine, zatiaľ čo v prípade iných pedagogických pracovníkov, ktorí vykonávajú rovnakú prácu ako vyslaní učitelia, tieto náklady hradia. Domnieva sa, že existuje jasný rozdiel v odmeňovaní v prospech zamestnaných štátnych úradníkov, čo môže byť v rozpore so smernicou 1999/70/ES. Sťažuje sa tiež na nedostatočné zdravotné poistenie dočasných učiteľov v krajinách mimo EÚ, ako aj na skutočnosť, že španielske orgány pre nich nezabezpečujú povolenia na pobyt, takže sú v krajine, v ktorej pracujú, považovaní za turistov. Predkladateľ petície poukazuje na to, že stáli úradníci, ktorí pracujú v zahraničí, dostávajú diplomatické pasy a iné privilégiá.

Link to the petition

Image with QR code