Umwelt

Валери Стойков
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Vlagatelj peticije trdi, da je izdajanje gradbenih dovoljenj za pomemben podjetniški projekt vzdolž obale Črnega morja (med kraji Irakli, St. Konstantin in Elena, Gradina, Alepu, Arapija, Koral, Sinemorec, Silistar) v skladu z veljavnim regulativnim sistemom nezakonito. Leta 2003 je ministrstva za okolje in vodo z odlokom odpravilo uvrstitev tega dela obale na seznam zaščitenih območij, kar je postal eden od načinov za lažje spreminjanje statusa zemljišč in posledične špekulativne transakcije na obalnem območju. Gradnja je načrtovana na dveh zaščitenih območjih, in sicer Natura 2000 in območje Ropotamo, ki sta edinstvena habitata za ptice selivke in zelo redke rastlinske vrste. Po mnenju vlagatelja peticije ti dogodki ob bolgarski črnomorski obali niso združljivi z zahtevami Evropske unije in grobo kršijo direktive o varstvu okolja (direktivo o habitatih (92/43/EGS), direktivo o pticah (2009/147/ES), direktivo o presoji vplivov na okolje 2011/92/EU), direktivo o strateški okoljski presoji (2001/42/EC)).

Thank you for your support, Валери Стойков