Umwelt

ár állampolgár által benyújtott, 14484 aláírást tartalmazó 0211/2019. számú petíció építési engedélyek kiadásáról Bulgária fekete-tengeri partján, ami állítólagosan védett területeket veszélyeztet

Валери Стойков
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója kifejti, hogy a jelenlegi szabályozási rendszerben jogellenesnek minősül egy jelentős beruházási projektre vonatkozó építési engedély kiadása, amelyre a Fekete-tenger part menti területein (Irakli, St Konstantin és Elena, Gradina, Alepu, Arapia, Coral, Sinemorets, Silistar) kerül sor. 2003-ban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium végzésével törölték a fenti partszakaszt a védett területek környezetvédelmi és vízügyi minisztérium által összeírt jegyzékéből, ami egy azon módszerek közül, amelyek arra szolgáltak, hogy megkönnyítsék a földterület státuszának megváltoztatását és a part menti területekre vonatkozó spekulatív ügyleteket. A tervezett építkezések két védett területre, nevezetesen egy Natura 2000 területre és a „Ropotamo-komplexumra” esnek, amelyek a vándormadarak és nagyon ritka növényfajok egyedülálló élőhelyei. A petíció benyújtójának véleménye szerint ezek az építkezések Bulgária fekete-tengeri partvidékén nem egyeztethetők össze az Európai Unió követelményeivel, és nyilvánvalóan sértik a környezetvédelmi irányelveket (élőhelyvédelmi irányelv (92/43/EGK); 2009/147/EK madárvédelmi irányelv A környezeti hatásvizsgálatról szóló irányelv (2011/92/EU); A stratégiai környezeti hatásvizsgálatról szóló irányelv (2001/42/EU);

Thank you for your support, Валери Стойков