Umwelt

Par būvatļauju izsniegšanu būvdarbiem Melnās jūras piekrastē Bulgārijā, kas, iespējams, apdraud aizsargājamās teritorijas

Валери Стойков
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka būvatļauju piešķiršana lieliem uzņēmējdarbības projektiem Melnās jūras piekrastē (Irakli, St Konstantin un Elena, Gradina, Alepu, Arapia, Coral, Sinemredts, Silistar) saskaņā ar pašreizējo regulatīvo režīmu ir nelikumīga. 2003. gadā ar Vides un ūdens ministrijas rīkojumu tika atcelts Vides un ūdens ministrijas noteiktais aizsargājamo teritoriju statuss, un tas kļuva par vienu no veidiem, kā atvieglot zemes statusa maiņu un turpmākus spekulatīvos darījumus piekrastes teritorijā. Plānotie būvdarbi ir paredzēti divās aizsargājamās teritorijās, proti, Natura 2000 un “Ropotamo Complex”, kas ir unikālas migrējošo putnu un ļoti retu augu sugu dzīvotnes. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šīs norises Melnās jūras piekrastē Bulgārijā nav saderīgas ar Eiropas Savienības prasībām un tā tiek rupji pārkāptas vides direktīvas (Dzīvotņu direktīva (92/43/EEK), Putnu direktīva (2009/147/EK), Direktīva par ietekmes uz vidi novērtējumu (2011/92/ES) un Stratēģiskā vides novērtējuma direktīva (2001/42/ES)).

Thank you for your support, Валери Стойков