Verwaltung

Milan Noro
  1. Launched 01/05/2020
  2. Time remaining 10 months

Vlagatelj peticije obsoja dejstvo, da so malteški organi za državljane tretjih držav, ki so sicer upravičeni, da zaprosijo za združitev družine z mladoletnimi otroki, uvedli zahtevo po dokazilu o dohodku v višini nacionalne povprečne plače in ne minimalne plače. Vlagatelj peticije trdi, da zato 41 mladoletnim osebam grozi izselitev z Malte (stanje na dan 30. 12. 2019).Vlagatelj peticije se sklicuje na Direktivo Sveta 2003/86/ES in zlasti njen člen 7(1)(c): „stalne in redne vire, ki zadostujejo za njihovo vzdrževanje in vzdrževanje njihovih družinskih članov, ne da bi uporabljali sistem socialne pomoči zadevne države članice. Države članice ta sredstva ocenijo glede na njihovo naravo in rednost, upoštevajo pa lahko tudi raven minimalne nacionalne plače, pokojnine in število družinskih članov.“Poleg tega opozarja na razlago Sodišča v zvezi s členom 7(1)(c) Direktive v zadevi C-578/08 Chakroun: 43. Ker je namreč dovolitev združitve družine splošno pravilo, je treba možnost, določeno v členu 7(1)(c) Direktive 2003/86, razlagati ozko. Poleg tega diskrecijske pravice, priznane državam članicam, te ne smejo uporabiti tako, da bi posegale v cilj Direktive, ki je spodbuditi združitev družine, in v njen polni učinek.

Thank you for your support, Milan Noro