Verwaltung

Máltán családegyesítést kérelmező harmadik országbeli állampolgárokra vonatkozó nemzeti átlagbér-követelmény előírásáról 

Milan Noro
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
64 Supporters 64 in Europäische Union
13% from 500 for quorum
  1. Launched May 2020
  2. Time remaining 8 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a máltai hatóságok a nemzeti minimálbér előírásával szemben nemzeti átlagbérre vonatkozó követelményt írtak elő a kiskorú gyermekeikkel való családegyesítést kérelmező, egyébként jogosult harmadik országbeli állampolgárok számára. A petíció benyújtója azt állítja, hogy ennek eredményeképpen 41 kiskorút fenyeget kitoloncolás Máltáról (2019.12.31-i dátummal).A petíció benyújtója a 2003/86/EK tanácsi irányelvre és különösen annak 7. cikke (1) bekezdésének c) pontjára hivatkozik: „olyan állandó és rendszeres források, amelyek elegendőek önmaguk és családtagjaik eltartásához anélkül, hogy igénybe vennék az érintett tagállam szociális ellátórendszerét. A tagállamok e forrásokat jellegükre és rendszerességükre hivatkozással értékelik, és figyelembe vehetik a nemzeti minimálbér és minimálnyugdíj szintjét, valamint a családtagok számát.”Még inkább rámutat az irányelv 7. cikke (1) bekezdése c) pontjának Bíróság általi értelmezésére a C-578/08. sz. Chakroun-ügyben: 43 Mivel a családegyesítés engedélyezése az általános szabály, az irányelv 7. cikke (1) bekezdésének c) pontjában előírt lehetőséget megszorítóan kell értelmezni. Ezenkívül a tagállamok számára elismert mozgásteret nem szabad olyan módon felhasználniuk, amely sértené az irányelv célját, azaz a családegyesítés elősegítését, és annak hatékony érvényesülését.

Thank you for your support, Milan Noro

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international