Verwaltung

Milan Noro perekonna taasühinemist taotlevatele kolmandate riikide kodanikele riikliku keskmise palga nõude kehtestamise kohta Maltal

Milan Noro
  1. Launched 01/05/2020
  2. Time remaining 9 months

Petitsiooni esitaja mõistab hukka asjaolu, et Malta ametiasutused nõuavad kolmandate riikide kodanikelt, kes taotlevad perekonna taasühinemist alaealiste lastega ja on muus osas abikõlblikud, et nad peavad teenima riigi keskmist palka ja mitte riigis kehtivat miinimumpalka. Petitsiooni esitaja väidab, et sel põhjusel on Maltal 30. detsembri 2019. aasta seisuga 41 alaealist last väljasaatmise ohus.Petitsiooni esitaja viitab nõukogu direktiivile 2003/86/EÜ, eelkõige selle artikli 7 lõike 1 punktile c: „stabiilne ja korrapärane sissetulek, millega ta suudab iseennast ja oma pereliikmeid ilma asjaomase liikmesriigi sotsiaalabisüsteemi abita ülal pidada. Liikmesriigid hindavad kõnealuse sissetuleku laadi ja korrapärasust ning võivad seejuures võtta arvesse siseriiklike palkade ja pensionide miinimumtaset ja pereliikmete arvu.“Täpsemalt viitab ta Euroopa Kohtu tõlgendusele direktiivi artikli 7 lõike 1 punktile c kohtuasjas C-578/08 Chakroun: 43. Kuna perekonna taasühinemise lubamine on üldreegel, siis tuleb direktiivi artikli 7 lõike 1 punktis c esitatud õigust tõlgendada kitsalt. Lisaks ei ole liikmesriikidel lubatud neile antud tegutsemisruumi kasutada nii, et see kahjustaks direktiivi eesmärki soodustada perekonna taasühinemist ja selle direktiivi kasulikku mõju.

Thank you for your support, Milan Noro