Verwaltung

Dėl nacionalinio vidutinio darbo užmokesčio reikalavimo taikymo trečiųjų šalių piliečiams, besikreipiantiems dėl šeimos susijungimo Maltoje

Milan Noro
  1. Launched 01/05/2020
  2. Time remaining 10 months

Peticijos pateikėjas smerkia tai, kad Maltos valdžios institucijos nustatė nacionalinį vidutinio darbo užmokesčio reikalavimą, priešingą nacionalinio minimalaus darbo užmokesčio reikalavimui, reikalavimus atitinkantiems trečiųjų šalių piliečiams, kurie kreipiasi dėl šeimos susijungimo su savo nepilnamečiais vaikais. Todėl, peticijos pateikėjas teigimu, išsiuntimas iš Maltos gresia 41 nepilnamečiui vaikui (nuo 2019 m. gruodžio 30 d.)Peticijos pateikėjas remiasi Tarybos direktyva 2003/86/EC, o ypač jos 7 straipsnio 1 dalies c punktu: „pastovių ir nuolatinių lėšų, kurių pakanka sau ir savo šeimos nariams išlaikyti nesinaudojant atitinkamos valstybės narės socialinės paramos sistema. Valstybės narės įvertina šias lėšas atsižvelgdamos į jų pobūdį ir reguliarumą bei minimalų nacionalinį darbo užmokestį ir pensijas, taip pat šeimos narių skaičių.“Be to, jis primena ESTT pateiktą direktyvos 7 straipsnio 1 dalies c punkto išaiškinimą byloje C-578/08 Chakroun: 43. Kadangi leidimas susijungti šeimai yra bendra taisyklė, direktyvos 7 straipsnio 1 dalies c punkte numatyta teisė turi būti aiškinama siaurai. Be to, valstybėms narėms suteikta veiksmų laisvė neturi būti naudojama taip, kad pakenktų direktyvos tikslui, kuris yra skatinti šeimos susijungimą, ir jos veiksmingumui.

Thank you for your support, Milan Noro