Gesundheit

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Vlagateljica peticije omenja svoje slabo zdravstveno stanje, ki je posledica mialgičnega encefalomielitisa. Bolezen, ki jo včasih imenujemo tudi sindrom kronične utrujenosti, je uničujoča kronična bolezen, ki povzroča motnje nevroloških, imunskih, endokrinih in presnovnih sistemov. Vlagateljica peticije navaja, da je obolelih za mialgični encefalomielitis približno 2 milijona državljanov EU, kar povzroča precejšnje gospodarske in družbene stroške in pomeni skrito krizo na področju javnega zdravja. Vlagateljica peticije poziva evropske institucije, naj zagotovijo zadostna sredstva za biomedicinske raziskave na področju mialgičnega encefalomielitisa, da bi zagotovili diagnostične teste, klinična preskušanja in učinkovito zdravljenje te bolezni, ki povzroča invalidnost.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink