Gesundheit

относно искане за финансиране на биомедицински изследвания относно миалгичния енцефаломиелит

Evelien Van Den Brink
2.967 Supporters 2.967 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Вносителката на петицията посочва лошото си здравословно състояние, тъй като страда от миалгичен енцефаломиелит (МЕ). Тази болест, понякога наричана синдром на хроничната умора, е опустошително хронично заболяване, което причинява неврологични дисфункции и нарушено функциониране на имунната и ендокринната система и на метаболизма. Вносителката на петицията твърди, че МЕ засяга приблизително два милиона граждани на ЕС, води до огромни икономически и обществени разходи и по този начин представлява скрита криза в общественото здраве. Вносителката на петицията призовава европейските институции да предоставят достатъчно средства за биомедицински изследвания в областта на МЕ, с цел да се разработят диагностичен тест, клинични изпитвания и ефективно лечение на това инвалидизиращо заболяване.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink