Gesundheit

относно искане за финансиране на биомедицински изследвания относно миалгичния енцефаломиелит

Evelien Van Den Brink
2.971 Supporters 2.971 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията посочва лошото си здравословно състояние, тъй като страда от миалгичен енцефаломиелит (МЕ). Тази болест, понякога наричана синдром на хроничната умора, е опустошително хронично заболяване, което причинява неврологични дисфункции и нарушено функциониране на имунната и ендокринната система и на метаболизма. Вносителката на петицията твърди, че МЕ засяга приблизително два милиона граждани на ЕС, води до огромни икономически и обществени разходи и по този начин представлява скрита криза в общественото здраве. Вносителката на петицията призовава европейските институции да предоставят достатъчно средства за биомедицински изследвания в областта на МЕ, с цел да се разработят диагностичен тест, клинични изпитвания и ефективно лечение на това инвалидизиращо заболяване.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink

openPetition international