Gesundheit

Evelien Van den Brink müalgilise entsefalomüeliidi biomeditsiiniliste uuringute rahastamise taotluse kohta

Evelien Van Den Brink
2.967 Supporters 2.967 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Petitsiooni esitaja viitab oma halvale tervislikule seisundile, mis on põhjustatud müalgilisest entsefalomüeliidist (ME). Müalgiline entsefalomüeliit, mis on tuntud ka kroonilise väsimuse sündroomi nime all on raske krooniline haigus, mis põhjustab neuroloogilise, immuun-, sisesekretsiooni- ja ainevahetussüsteemi häireid. Petitsiooni esitaja teatab, et ME all kannatab ligikaudu kaks miljonit ELi kodanikku, ning et sellega kaasnevad tohutud majanduslikud ja sotsiaalsed kulud, mistõttu kujutab see endast rahvatervise varjatud kriisi. Petitsiooni esitaja palub Euroopa institutsioonidel eraldada ME biomeditsiinilisteks uuringuteks piisavalt vahendeid, et töötada selle raske haiguse vastu võitlemiseks välja diagnostiline analüüs, kliinilised uuringud ja tõhusad ravimeetodid.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink