Gesundheit

Ve věci žádosti o financování biomedicínského výzkumu myalgické encefalomyelitidy

Evelien Van Den Brink
2.968 Supporters 2.968 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 weeks

Předkladatelka popisuje svůj špatný zdravotní stav způsobený myalgickou encefalomyelitidou (ME). Tato nemoc, někdy také nazývaná jako chronický únavový syndrom, je ničivá chronická nemoc, která způsobuje dysfunkci neurologického, imunitního a endokrinního systému. Předkladatelka uvádí, že ME postihuje přibližně dva miliony občanů EU a nese s sebou značné ekonomické a sociální náklady, čímž představuje skrytou krizi veřejného zdraví. Předkladatelka vyzývá evropské orgány k tomu, aby uvolnily dostatečné prostředky pro biomedicinský výzkum ME za účelem vyvinutí diagnostického testu, metody klinického hodnocení a účinné léčby této ochromující nemoci.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink