Gesundheit

O žiadosti o financovanie biomedicínskeho výskumu myalgickej encefalomyelitídy

Evelien Van Den Brink
2.965 Supporters 2.965 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Predkladateľka petície sa zmieňuje o svojom zlom zdravotnom stave v dôsledku ochorenia myalgická encefalomyelitída (ME). Toto ochorenie, ktoré sa nazýva tiež chronický únavový syndróm, je ničivá chronická choroba, ktorá spôsobuje dysfunkciu neurologických, imunitných, endokrinných a metabolických systémov. Predkladateľka petície uvádza, že týmto ochorením trpia približne dva milióny občanov EÚ, s čím sú spojené vysoké hospodárske a spoločenské náklady, a ide tak o latentnú krízu v oblasti verejného zdravia. Predkladateľka petície vyzýva európske inštitúcie, aby poskytli na biomedicínsky výskum ME dostatočné finančné prostriedky s cieľom zabezpečiť diagnostické testy, klinické skúšky a účinnú liečbu tejto ťažkej choroby.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink