Gesundheit

Myalgiás encephalomyelitisre irányuló orvosbiológiai kutatás finanszírozására irányuló kérelemről

Evelien Van Den Brink
2.968 Supporters 2.968 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 weeks

A petíció benyújtója felhívja a figyelmet rossz egészségi állapotára, mivel myalgiás encephalomyelitisben (ME) szenved. Ez a néha krónikus fáradtság szindrómának nevezett betegség olyan súlyos krónikus betegség, amely az ideg-, az immun-, az endokrin és a metabolikus rendszerek zavarát okozza. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a betegség körülbelül 2 millió uniós polgárt érint, hatalmas gazdasági és társadalmi költségekkel jár, így rejtett közegészségügyi válságot jelent. A petíció benyújtója arra kéri az európai intézményeket, hogy bocsássanak rendelkezésre elegendő forrást a myalgiás encephalomyelitisre irányuló orvosbiológiai kutatásokhoz, hogy diagnosztikai tesztek, klinikai kísérletek és hatékony kezelések révén küzdeni lehessen ez ellen a testet megbénító betegség ellen.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink