Gesundheit

Privind o cerere de finanțare a cercetării biomedicale în ceea ce privește encefalomielita mialgică

Evelien Van Den Brink
2.968 Supporters 2.968 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 weeks

Petiționara face referire la starea sa precară de sănătate. Ea suferă de encefalomielită mialgică. Această boala, denumită și sindromul oboselii cronice, este o boală cronică devastatoare care provoacă disfuncții la nivelul sistemului neurologic, imunitar, endocrin și al metabolismului. Petiționara afirmă că boala afectează aproximativ două milioane de cetățeni ai UE și implică costuri economice și societale enorme, reprezentând astfel o criză ascunsă a sănătății publice. Petiționarul solicită instituțiilor europene să pună la dispoziție fonduri suficiente pentru cercetarea biomedicală legată de encefalomielita mialgică, pentru a efectua un test de diagnosticare și studii clinice și pentru a căuta tratamente eficiente pentru această boală care afectează viața multor persoane.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink