Gesundheit

Dėl prašymo skirti lėšų mialginio encefalomielito biomedicininiams moksliniams tyrimams

Evelien Van Den Brink
2.967 Supporters 2.967 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Peticijos pateikėja rašo apie blogą savo sveikatos būklę, nes serga mialginiu encefalomielitu (angl. ME). Ši liga, kartais vadinama lėtinio nuovargio sindromu, yra niokojantis lėtinis susirgimas, lemiantis nervų, imuninės, endokrininės ir metabolinės sistemų funkcijų sutrikimus. Peticijos pateikėja teigia, kad mialginiu encefalomielitu serga beveik du milijonai ES piliečių, tai lemia dideles ekonomines ir socialines išlaidas, taigi, tai yra nematoma visuomenės sveikatos krizė. Peticijos pateikėja ragina Europos institucijas skirti pakankamai lėšų mialginio encefalomielito biomedicininiams moksliniams tyrimams, siekiant parengti veiksmingą šios negalią sukeliančios ligos diagnostinį tyrimą, klinikinius tyrimus ir veiksmingą gydymą.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink