Gesundheit

Par prasību finansēt biomedicīniskos pētījumus par miaļģisko encefalomielītu

Evelien Van Den Brink
2.968 Supporters 2.968 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 weeks

Lūgumraksta iesniedzēja norāda uz savu slikto veselības stāvokli, jo viņai ir miaļģiskais encefalomielīts (ME). Šāda slimība, ko dažkārt dēvē par hroniskā noguruma sindromu, ir postoša, hroniska slimība, kas izraisa neiroloģisko, endokrīno un metabolisko sistēmu, kā arī imūnsistēmas disfunkcijas. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka minētā slimība ir skārusi aptuveni divus miljonus ES iedzīvotāju un rada lielas ekonomiskās un sociālās izmaksas, tādējādi veidojot slēptu sabiedrības veselības krīzi. Lūgumraksta iesniedzēja aicina Eiropas iestādes nodrošināt pietiekamus līdzekļus biomedicīniskajiem pētījumiem par ME, lai varētu veikt diagnostikas testus, klīnisko izpēti un iedarbīgu ārstēšanu saistībā ar šo invaliditāti izraisošo slimību.

Thank you for your support, Evelien Van Den Brink