Handelspolitik

El nem ismert fogyatékkal élő emberek alapvető jogairól

N. R.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

A petíció benyújtója arra panaszkodik, hogy az Európai Unióban a „fogyatékosság” forgalmának nincs harmonizált definíciója. Szorgalmazza egy holisztikus fogalommeghatározás kidolgozását, amely az olyan fogyatékosságokat is figyelembe venné, amelyek nem szerepelnek az Egészségügyi Világszervezet által gondozott Betegségek Nemzetközi Osztályozása nevű kódrendszerben. A petíció rámutat arra, hogy a harmonizáció hiánya ezen a téren a fogyatékosságok eltérő elismeréséhez vezet. Ez pedig azt eredményezi, hogy egyes fogyatékkal élő személyek bár támogatásra szorulnak, mégsem jogosultak rá. A petíció benyújtója azt állítja, hogy ez a helyzet megakadályozza, hogy az el nem ismert fogyatékokkal érintett személyek éljenek az Európai Unió Alapjogi Chartájában biztosított alapvető jogaikkal.

Thank you for your support, N. R.