Handelspolitik

Dėl nepripažintą negalią turinčių asmenų pagrindinių teisių

N. R.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Peticijos pateikėjas skundžiasi dėl to, kad Europos Sąjungoje nėra suderintos negalios sąvokos apibrėžties. Jis ragina patvirtinti visa apimančią šios sąvokos apibrėžtį, kuria būtų atsižvelgta į negalios rūšis, kurios nėra įtrauktos į Pasaulio sveikatos organizacijos Tarptautinę ligų klasifikaciją. Peticijos pateikėjas pažymi, kad tai, jog šis klausimas nėra suderintas, lemia diferencijuotą negalios rūšių pripažinimą. Todėl kai kurie neįgalieji neturi teisės gauti paramą, nors jos jiems reikia. Peticijos pateikėjas tvirtina, kad dėl tokios padėties asmenys, turintys nepripažintą negalią, negali naudotis savo pagrindinėmis teisėmis, kurios yra užtikrintos Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartija.

Thank you for your support, N. R.