Handelspolitik

O temeljnim pravima osoba s nepriznatim invaliditetom

N. R.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 4 days

Podnositelj predstavke žali se na nepostojanje ujednačene definicije „invaliditeta” u Europskoj uniji. Poziva na sveobuhvatno definiranje pojma, pri čemu bi se u obzir uzeli oblici invaliditeta koji nisu uključeni u Međunarodnu klasifikaciju bolesti Svjetske zdravstvene organizacije. Podnositelj predstavke ističe činjenicu da neujednačenost ovog pitanja dovodi do različitog priznavanja invaliditeta. Kao rezultat toga, neke osobe s invaliditetom nemaju pravo na potporu, iako im je ona potrebna. Podnositelj predstavke tvrdi da takva situacija osobama koje imaju nepriznati invaliditet onemogućuje da uživaju u svojim temeljnim slobodama zajamčenima Poveljom Europske unije o temeljnim pravima.

Thank you for your support, N. R.

openPetition international