Handelspolitik

O základných právach osôb s neuznanými zdravotnými postihnutiami

N. R.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 days

Predkladateľ petície sa sťažuje, že v Európskej únii chýba harmonizované vymedzenie pojmu „zdravotné postihnutie“. Vyzýva na komplexné vymedzenie tohto pojmu, v ktorom by sa brali do úvahy zdravotné postihnutia, ktoré nie sú zahrnuté v Medzinárodnej klasifikácii chorôb Svetovej zdravotníckej organizácie. Predkladateľ petície poukazuje na to, že chýbajúca harmonizácia v tejto oblasti vedie k rozdielnemu uznávaniu zdravotných postihnutí. Niektoré osoby so zdravotným postihnutím v dôsledku toho nemajú nárok na podporu, aj keď ju potrebujú. Predkladateľ petície tvrdí, že táto situácia osobám, ktoré trpia neuznanými zdravotnými postihnutiami, zabraňuje využiť ich základné práva zaručené v Charte základných práv Európskej únie.

Thank you for your support, N. R.

openPetition international