Handelspolitik

Privind drepturile fundamentale ale persoanelor cu dizabilități nerecunoscute

N. R.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționarul se plânge cu privire la absența unei definiții armonizate a „dizabilității” pe teritoriul Uniunii Europene. Acesta solicită o definiție cuprinzătoare a termenului, care să ia în considerare dizabilități ce nu au fost incluse în Clasificarea Internațională a Bolilor a Organizației Mondiale a Sănătății. Petiționarul atrage atenția asupra faptului că lipsa armonizării în această chestiune conduce la o recunoaștere diferențiată a dizabilităților. Prin urmare, anumite persoane cu dizabilități nu sunt eligibile pentru a beneficia de sprijin, deși au nevoie de acesta. Petiționarul susține că această situație împiedică persoanele afectate de dizabilități nerecunoscute să beneficieze de drepturile fundamentale garantate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Thank you for your support, N. R.
pro

contra