Handelspolitik

относно основните права на хора с непризнати увреждания

N. R.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията се оплаква относно липсата на хармонизирано определение на „увреждане“ в рамките на Европейския съюз. Той призовава за цялостно определение на термина, в което да бъдат взети под внимание увреждания, които не са включени в Международната класификация на болестите на Световната здравна организация. Вносителят отбелязва факта, че липсата на хармонизация по този въпрос води до диференцирано признаване на уврежданията. В резултат на това някои хора с увреждания не отговарят на условията за подпомагане, макар и да се нуждаят от него. Вносителят на петицията твърди, че това положение възпрепятства хората с непризнати увреждания да упражняват основните си права, гарантирани в Хартата на основните права на Европейския съюз.

Thank you for your support, N. R.
pro

contra