Handelspolitik

Par cilvēku ar neatzītu invaliditāti pamattiesībām

N. R.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas par to, ka Eiropas Savienībā nav saskaņotas definīcijas par "invaliditāti". Viņš aicina izstrādāt vienotu termina definīciju, kurā ņemtu vērā tādu invaliditāti, kas nav iekļauta Pasaules Veselības organizācijas Starptautiskajā slimību klasifikatorā. Lūgumraksta iesniedzējs norāda uz faktu, ka, ņemot vērā nesaskaņotību šajā jautājumā, tiek piemērota atšķirīga invaliditātes atzīšanas prakse. Tā rezultātā daži cilvēki ar invaliditāti nav tiesīgi saņemt atbalstu, lai gan viņiem tas ir vajadzīgs. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka šī situācija neļauj personām ar neatzītu invaliditāti izmantot savas pamattiesības, kas garantētas Eiropas Savienības Pamattiesību hartā.

Thank you for your support, N. R.