Handelspolitik

O temeljnih pravicah oseb z nepriznano invalidnostjo ,

N. R.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Vlagatelj peticije se pritožuje nad dejstvom, da v Evropski uniji ne obstaja usklajena opredelitev invalidnosti. Poziva k celostni opredelitvi pojma, ki bi upošteval vrste invalidnosti, ki niso vključene v mednarodno klasifikacijo bolezni Svetovne zdravstvene organizacije. Vlagatelj peticije izpostavlja dejstvo, da neusklajenost pri tej zadevi vodi v različno priznavanje invalidnosti. Zato nekateri invalidi niso upravičeni do podpore, čeprav bi jo potrebovali. Vlagatelj peticije trdi, da takšne razmere preprečujejo osebam z nepriznano invalidnostjo, da bi uživali svoje temeljne pravice iz Listine Evropske unije o temeljnih pravicah.

Thank you for your support, N. R.

openPetition international