Handelspolitik

Dėl oro kokybės La Hoya de Buñol-Chiva savivaldybėje (Valensijos sritis, Ispanija)

Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol
12 Supporters 12 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Peticijos pateikėjas teigia, kad Meksikos tarptautinei bendrovei priklausanti cemento gamykla La Hoya de Buñol-Chiva savivaldybėje, Valensijos srityje, cementą gamina jau 100 metų. Tačiau pastaruosius du dešimtmečius kaip kurą cementui gaminti ji degina įvairių rūšių miesto ir pramonines atliekas (pavojingas toksiškas chemines medžiagas), taupydama pinigus, kuriuos kitu atveju tektų išleisti įprastam kurui. Šie itin toksiški procesai apibūdinami kaip „atliekų naudojimas“. Peticijos pateikėjas mano, kad be žalos aplinkai, tokia veikla kelia akivaizdų pavojų visuomenės sveikatai – atliekų deginimo metu išmetamų dujų paveiktose teritorijose dėl to proporcingai didėja plaučių, vėžio, endokrininio poveikio, odos ir alerginių ligų plitimas.

Thank you for your support, Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol