Handelspolitik

Par gaisa kvalitāti La Hoya de Buñol-Chiva pašvaldībā Valensijas apgabalā, Spānijā

Petitioner
18 Supporters 18 in European Union
Collection finished
  1. Launched November 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka Meksikas transnacionālam uzņēmumam piederoša cementa rūpnīca La Hoya de Buñol-Chiva pašvaldībā Valensijas apgabalā cementu ražo jau 100 gadus. Tomēr aizvadītajās divās desmitgadēs uzņēmums kā degvielu cementa ražošanas procesā sadedzina dažāda veida sadzīves un rūpniecības atkritumus (bīstamas toksiskas ķīmiskas vielas), tādējādi ietaupot naudu, ko tas citādi būtu iztērējis parastam kurināmajam. Šie ārkārtīgi toksiskie procesi tiek aprakstīti kā “atkritumu reģenerācija”. Papildus videi nodarītajam kaitējumam lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šāda veida darbības rada acīmredzamas briesmas sabiedrības veselībai, izraisot eksponenciālu plaušu, vēža izraisītu, endokrīno, ādas un alerģisko slimību palielināšanos apgabalos, kurus ietekmē atkritumu sadedzināšanas process.

openPetition international