Handelspolitik

Par gaisa kvalitāti La Hoya de Buñol-Chiva pašvaldībā Valensijas apgabalā, Spānijā

Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol
12 Supporters 12 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka Meksikas transnacionālam uzņēmumam piederoša cementa rūpnīca La Hoya de Buñol-Chiva pašvaldībā Valensijas apgabalā cementu ražo jau 100 gadus. Tomēr aizvadītajās divās desmitgadēs uzņēmums kā degvielu cementa ražošanas procesā sadedzina dažāda veida sadzīves un rūpniecības atkritumus (bīstamas toksiskas ķīmiskas vielas), tādējādi ietaupot naudu, ko tas citādi būtu iztērējis parastam kurināmajam. Šie ārkārtīgi toksiskie procesi tiek aprakstīti kā “atkritumu reģenerācija”. Papildus videi nodarītajam kaitējumam lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šāda veida darbības rada acīmredzamas briesmas sabiedrības veselībai, izraisot eksponenciālu plaušu, vēža izraisītu, endokrīno, ādas un alerģisko slimību palielināšanos apgabalos, kurus ietekmē atkritumu sadedzināšanas process.

Thank you for your support, Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol