Handelspolitik

Jménem sdružení Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol ve věci kvality ovzduší v obci La Hoya de Buñol-Chiva ve Valencijském společenství (Španělsko)

Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol
Collection finished
  1. Launched November 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel v petici uvádí, že cementárna v obci La Hoya de Buñol-Chiva ve Valencijském společenství, kterou vlastní mexická nadnárodní společnost, vyrábí cement již 100 let. Poslední dvě desetiletí ovšem spaluje městský a průmyslový odpad různého druhu (nebezpečné jedovaté chemické látky) s cílem získat palivo pro výboru cementu, čímž šetří peníze, jež by jinak vynaložila na běžná paliva. Tyto postupy s nesmírně vysokým stupněm toxicity nazývá „využitím odpadů“. Předkladatel je přesvědčen, že kromě poškození životního prostředí představuje tento druh činnosti jednoznačné ohrožení veřejného zdraví, neboť je příčinou několikanásobného nárůstu plicních, endokrinních, kožních a alergických onemocnění, stejně jako onemocnění souvisejících s rakovinou, k čemuž dochází v oblastech zasažených plyny uvolňujícími se při spalování odpadu.

Thank you for your support, Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol

openPetition international