Handelspolitik

V mene Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol, o kvalite ovzdušia v obci La Hoya de Buñole-Chiva, Valencijské spoločenstvo, Španielsko

Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol
15 Supporters 15 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Predkladateľ petície uvádza, že cementáreň, ktorú vlastní mexická nadnárodná spoločnosť v obci La Hoya de Buñol-Chiva vo Valencijskom spoločenstve, vyrába cement už 100 rokov. V posledných dvoch desaťročiach však ako palivo na výrobu cement spaľovala rôzne druhy komunálneho a priemyselného odpadu (nebezpečné chemické látky), pričom ušetrila peniaze, ktoré by inak vynaložila na konvenčné palivá. Tieto mimoriadne toxické procesy sú opísané ako „zhodnocovanie odpadu“. Predkladateľ petície sa domnieva, že okrem environmentálnych škôd tento druh činnosti predstavuje jasné nebezpečenstvo pre verejné zdravie, pretože v oblastiach ovplyvnených plynmi zo spaľovania odpadu dochádza k exponenciálnemu nárastu výskytu ochorení pľúc, rakoviny, endokrinných, kožných a alergických ochorení.

Thank you for your support, Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol