Handelspolitik

Ki jo v imenu platforme Aire Limpio en la Hoya de Buñol vlaga J. G., državljan Španije

Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol
15 Supporters 15 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Vlagatelj peticije navaja, da obrat za proizvodnjo cementa v občini La Hoya de Buñol-Chiva v avtonomni skupnosti Valencia, ki je v lasti mehiške multinacionalne družbe, proizvaja cement že 100 let. Zadnji dve desetletji pa kot gorivo za proizvodnjo cementa zažiga različne vrste komunalnih in industrijskih odpadkov (nevarne kemične snovi), da bi privarčeval denar, ki bi ga sicer porabil za konvencionalna goriva. Ti izjemno strupeni postopki so znani kot „predelava odpadkov“. Meni, da poleg okoljske škode ta vrsta dejavnosti predstavlja očitno nevarnost za javno zdravje, ker povzroča eksponentno naraščanje števila pljučnih, z rakom povezanih, endokrinih, kožnih in alergijskih obolenj na območjih, ki so jih prizadeli plini, nastali pri sežiganju odpadkov.

Thank you for your support, Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol