Handelspolitik

în numele Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol, privind calitatea aerului în comuna La Hoya de Buñol-Chiva, Comunitatea Valenciană, Spania

Petitioner
18 Supporters 18 in European Union
Collection finished
  1. Launched November 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul afirmă că fabrica de ciment deținută de o companie multinațională mexicană din localitatea La Hoya de Buñol-Chiva, în Comunitatea Valencia, produce ciment de 100 ani. În ultimele două decenii însă, a început să ardă diferite tipuri de deșeuri urbane și industriale (substanțe chimice toxice periculoase) drept combustibil pentru a fabrica ciment, economisind banii pe care i-ar fi cheltuit pe combustibili convenționali. Aceste procese extrem de toxice sunt descrise ca fiind „recuperare a deșeurilor”. Pe lângă daunele aduse mediului, petiționarul consideră că acest tip de activitate reprezintă un pericol evident pentru sănătatea publică, provocând o creștere exponențială a diverselor forme de cancer, a bolilor pulmonare, endocrine, cutanate și alergice în zonele afectate de gazele emise în urma procesului de incinerare a deșeurilor.

openPetition international