Handelspolitik

Spanyolországi Valenciai Közösségben található La Hoya de Buñol-Chiva település levegőminőségéről

Petitioner
18 Supporters 18 in European Union
Collection finished
  1. Launched November 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója jelezte, hogy a Valenciai Közösségben található La Hoya de Buñol-Chiva településen egy mexikói multinacionális vállalat birtokában álló cementgyár 100 éve gyárt cementet. Az elmúlt két évtizedben azonban a cementkészítéshez különféle lakossági és ipari hulladékot (veszélyes mérgező vegyi anyagokat) égetett üzemanyagként, így megtakarította azt az összeget, amelyet egyébként a hagyományos üzemanyagokra költött volna. Ezeket a rendkívül mérgező eljárásokat „hulladék-újrafeldolgozásként” tüntetik fel. A petíció benyújtója úgy gondolja, hogy a környezeti károkon túl az ilyen tevékenységek nyilvánvalóan veszélyeztetik a közegészséget is, és exponenciálisan növelik a tüdő-, rákos, endokrin, bőr-, és allergiás megbetegedéseket a hulladékégetés során kibocsátott gázok által érintett területeken.