Handelspolitik

U ime platforme Čist zrak u području Hoya de Buñol, o kvaliteti zraka u općini Hoya de Buñol-Chiva, u području Valencije u Španjolskoj

Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol
12 Supporters 12 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Podnositelj predstavke navodi da tvornica cementa u vlasništvu meksičkog multinacionalnog poduzeća u općini Hoya de Buñol-Chiva u području Valencije već 100 godina proizvodi cement. Međutim u posljednja dva desetljeća ondje se spaljuju različite vrste gradskog i industrijskog otpada (opasne otrovne kemikalije) koje se koriste kao gorivo za proizvodnju cementa kako bi se uštedio novac koji bi se potrošio na konvencionalna goriva. Ti veoma toksični procesi nazivaju se „oporabom otpada”. Podnositelj predstavke smatra da ta aktivnost, osim štete za okoliš, predstavlja jasnu opasnost za javno zdravlje i da je ona uzrok eksponencijalnog porasta bolesti pluća, tumora, bolesti endokrinog sustava te kožnih i alergijskih bolesti u područjima pogođenima plinovima koji nastaju spaljivanjem otpada.

Thank you for your support, Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol