Handelspolitik

U ime platforme Čist zrak u području Hoya de Buñol, o kvaliteti zraka u općini Hoya de Buñol-Chiva, u području Valencije u Španjolskoj

Petitioner
18 Supporters 18 in European Union
Collection finished
  1. Launched November 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke navodi da tvornica cementa u vlasništvu meksičkog multinacionalnog poduzeća u općini Hoya de Buñol-Chiva u području Valencije već 100 godina proizvodi cement. Međutim u posljednja dva desetljeća ondje se spaljuju različite vrste gradskog i industrijskog otpada (opasne otrovne kemikalije) koje se koriste kao gorivo za proizvodnju cementa kako bi se uštedio novac koji bi se potrošio na konvencionalna goriva. Ti veoma toksični procesi nazivaju se „oporabom otpada”. Podnositelj predstavke smatra da ta aktivnost, osim štete za okoliš, predstavlja jasnu opasnost za javno zdravlje i da je ona uzrok eksponencijalnog porasta bolesti pluća, tumora, bolesti endokrinog sustava te kožnih i alergijskih bolesti u područjima pogođenima plinovima koji nastaju spaljivanjem otpada.

openPetition international