Handelspolitik

U ime platforme Čist zrak u području Hoya de Buñol, o kvaliteti zraka u općini Hoya de Buñol-Chiva, u području Valencije u Španjolskoj 

Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
12 Supporters 12 in European Union
2% from 500 for quorum
  1. Launched 08/11/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositelj predstavke navodi da tvornica cementa u vlasništvu meksičkog multinacionalnog poduzeća u općini Hoya de Buñol-Chiva u području Valencije već 100 godina proizvodi cement. Međutim u posljednja dva desetljeća ondje se spaljuju različite vrste gradskog i industrijskog otpada (opasne otrovne kemikalije) koje se koriste kao gorivo za proizvodnju cementa kako bi se uštedio novac koji bi se potrošio na konvencionalna goriva. Ti veoma toksični procesi nazivaju se „oporabom otpada”. Podnositelj predstavke smatra da ta aktivnost, osim štete za okoliš, predstavlja jasnu opasnost za javno zdravlje i da je ona uzrok eksponencijalnog porasta bolesti pluća, tumora, bolesti endokrinog sustava te kožnih i alergijskih bolesti u područjima pogođenima plinovima koji nastaju spaljivanjem otpada.

Thank you for your support, Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now